Obrazy do dětského pokoje – nejzajímavější motivy
Jul, 11 2022   |   Interiéry

Obrazy do dětského pokoje – nejzajímavější motivy

Dětský pokoj je malé království, prostor, ve kterém tento výjimečný mladý člověk může růst, hrát si a relaxovat. Zařizování dětského pokoje je pro rodiče skutečnou výzvou. Dětský pokoj musí být především funkční a bezpečný, ale měl by být také krásný. A zde nám pomohou nejrůznější dekorace, jako jsou například tapety, textilie, plakáty či obrazy na plátně. Pokud máte v plánu vyzdobit stěny dítěte, pak uvádíme několik tipů, jak vybrat vhodný obraz do dětského pokoje.

Čím byste se měli řídit při výběru obrazů do dětského pokoje?

Bydlení od útlého věku ve vkusně zařízených interiérech formuje smysl pro estetiku a citlivost k okolní kráse. Je dobré si uvědomit, že pohoda dítěte je ovlivněna barvami. Některé barvy povzbuzují, jiné zase uklidňují. Když se v dětském pokoji vytvoří volný prostor na stěně, skvělým nápadem pro jeho uspořádání budou obrazy, které umožní měnit výzdobu podle měnícího se vkusu dítěte. Umožní dítěti vyjádřit sebe a své zájmy a díky obrazům bude místnost útulná a barevná.

Při výběru obrazu je třeba kromě věku a zájmů našeho dítěte vzít v úvahu i další faktory, např. velikost místnosti, její barvu a tematiku návrhu. I když nemáme rádi omezení, uvědomujeme si, že ne každý je příznivcem chaosu, navíc v dětském pokoji! Obrazy, které v něm zavěsíme, se mají stát doplňkem uspořádání, nikoli ho negativně ovlivňovat. Proto se vyplatí vybrat si obrazy s motivy – např. zvířat, lesa, hor – něco, co lze intuitivně vnímat. Nejlépe, když vše bude v jedné velikosti. Takto připravená galerie vnese do dětského prostoru trochu harmonie.

Nezapomeňte! Vyberte něco, z čeho bude mít vaše dítě radost. K dispozici je mnoho různých stylů a velikostí obrazů na plátně. Snadno tedy najdete něco, co vyhoví vašim potřebám a potřebám vašeho dítěte.

Obrazy do dětského pokoje

Uchvacující obrazy do dětského pokoje

Obrazy do pokoje nejmenších dětí jsou ty, které budou rozvíjet jejich představivost a kognitivní schopnosti. V pokoji miminka je dobré zavěsit obrazy, které budou trénovat zrak, tedy s jednoduchými tvary a v kontrastních barvách. Bílé letadlo na černém pozadí či černé kotě na bílém pozadí bude fungovat perfektně. Bezpečnou a teplou atmosféru nastolí obrazy v jemných pastelových barvách. Roztomilá zvířátka, rozkošný zajíček s balónkem, modrý slon, růžový medvídek nebo myšička.

Doplňky do dětského pokoje – obrazy pro chlapce a dívku

S věkem se začínají objevovat dětské záliby a fascinace, i když jsou někdy jen krátkodobé. Přesto stojí za to dovolit dítěti, aby si vybralo obrazy, i když změny mohou být poměrně časté.
Malí kluci milují vozidla! Obraz s hasičským vozem, bagrem, jeřábem nebo vlakem jistě potěší malého neposedu. Dinosauři jsou jedním z nejčastěji volených motivů do chlapeckého pokoje. Postavy z oblíbených pohádek a super hrdinové budou také skvělou výzdobou zdi.

 
Obrazy do dětského pokoje
 
Obrazy do dětského pokoje
 

Dívky budou milovat obrazy se zvířaty a malá zoo na zdi potěší mnoho z nich. Kouzelný obraz s jednorožcem, vílou nebo princeznou krásně zdůrazní pohádkovou výzdobu pokoje malé holčičky.

Obrazy do dětského pokoje

Obrazy pro děti mohou mít také výukové funkce. Děti si velmi rychle zapamatovávají nové informace, takže abeceda, číslice či obraz mapy světa na zdi nad postelí fantasticky splní vzdělávací roli.

Obrazy do pokoje pro mládež

Při zařizování pokoje mladšího dítěte máme větší vliv na to, co v něm bude, ale jinak tomu bude v případě starších dětí. Pokoj teenagera je jeho azyl, místo, kde bude rozvíjet své vášně a zájmy. Obrazy v místnosti dospívajícího dítěte mu umožní vytvořit prostor s charakterem.

 
Obrazy do dětského pokoje
 
Obrazy do dětského pokoje
 

Kreativita mladých lidí nemá žádné hranice. Umělecké duše mohou zkusit abstraktní obrazy nebo reprodukce známých malířů. Sportovní fanda si vybere obraz s motivem své oblíbené disciplíny. Dospívající milovník hor umístí na zeď horskou krajinu a milovnice jízdy na koni – obraz zobrazující koně. Vtipné obrazy pro lidi se smyslem pro humor pomohou vytvořit uvolněnou atmosféru.

Dětský pokoj – vsaďte na kreativitu!

Pomozte svému dítěti uspořádat jeho prostor a nechte se unést fantazií! Vciťme se do toho, co chce dítě tímto obrazem sdělit, dovolte mu trochu kreativity a pak bude pokoj pro dítě místem, kde se bude cítit šťastno a v bezpečí.