Nejmódnější motivy fototapet – originální doplněk vašeho interiéru
Nov, 19 2020   |   Trendy & Inspirace

Nejmódnější motivy fototapet – originální doplněk vašeho interiéru

Fototapety jsou moderním způsobem, jak rychle a originálně proměnit interiér. Jednoduchá a rychlá aplikace, působivé potisky a nespočet vzorů a barev – díky tomu všemu si pořizují fototapety nejen rodiče, kteří zařizují dětský pokoj, ale také módní domy, restaurace a hospody. Proč jsou fototapety v poslední době v módě? Na rozdíl od klasických fototapet mají obrovský výběr vzorů a barev, a proto si i nejnáročnější zákazník najde něco pro sebe. Aplikace samolepicí tapety trvá méně než hodinu, zatímco lepení klasických tapet trvalo mnohem déle. Jaké jsou nejmódnější tapety, které si vybíráte?

Abstrakce na zeď, kdy vzory odvádějí dobrou práci

Abstraktní vzory na zdi jsou něčím, o čem sní nejen teenageři. Jsou totiž nejmódnějšími motivy této sezóny. Černé a bílé pruhy, tečky, linie nebo klikaté čáry dobře ladí se skandinávským stylem. Barevné pastelové skvrny se hodí do ložnic teenagerů a obývacích pokojů v boho stylu. Mandaly, které čerpají své barvy z folklóru takových zemí, jako je Portugalsko či Španělsko, budou vypadat dobře ve světlé kuchyni, předsíni a koupelně. Lehké, poutavé pro oči a přitahující pozornost abstrakce jsou zajímavým návrhem pro fanoušky minimalismu.

abstrakce na zdi

Bambusový návrat k přírodě

Kompozice s bambusem v pozadí to nejsou jediné věci, které se změnily v současných stylech interiérového designu. Již v loňském roce jsme zpozorovali velkou popularitu bambusových kuchyňských prkének a doplňků, květináčů, zubních kartáčků a koupelnového nábytku. Bambusové prvky se začaly kombinovat s bílými deskami při navrhováním nábytku do obývacího pokoje nebo kuchyně. Bambusové vzory na tapetách jsou návrhem pro příznivce koloniálního stylu, a v kombinaci s tradičními africkými maskami vytvoří jedinečnou atmosféru v obývacím pokoji nebo v ložnici.

Loftové inspirace interiérového designu

Loftové, newyorské činžáky inspirují interiérové designéry již opravdu dlouho. Loft vyžaduje prostorné uspořádání, aby stěny z červených cihel a dřevěný nábytek s kovovou úpravou nezahltily interiér. Loftové klima to jsou především dříve zmíněné červené cihly, černá a šedá, stejně jako strohé betonové podlahy a stěny. Při zařizování obývacího pokoje v tomto stylu můžete bezpečně použít fototapety s motivem betonu, které dokonale napodobují skutečný beton a výrazně zkracují dobu aplikace. 

půdní inspirace

Směrem k folku – fototapety s výhledem na oblohu

Lehké bílé mraky na modrém pozadí nebo šedá, bouřlivá obloha rozhodně přidají interiéru nevšední charakter. Tapety s motivem mraků se často používají jako dekorace dětského pokoje, ale v obývacím pokoji a ložnici vypadají stejně krásně, zejména v kombinaci s pastelovými doplňky. Mraky umocňují dojem lehkosti, takže interiér se rozjasní a opticky bude vypadat větší, než je ve skutečnosti. Tapety s motivem oblohy jsou skvělým nápadem na dekoraci malých a těsných prostor.

Hory – blíže k přírodě!

Cesty do hor uklidňují, umožňují získat určitý odstup a každodenní potíže se již nezdají být tak těžké. Ne vždy však bude čas a příležitost si udělat horský výlet. Fototapety s horským motivem nejenže vypadají krásně, ale především relaxují a uklidňují, což bude užitečné zejména v nynější době. Horské motivy jsou často používány při výzdobě pracoven, kanceláří a dětských pokojů. Pokud toužíte po přírodě, posaďte se pohodlně a vyberte si svůj oblíbený horský vzor.

Panoramatická krajina – suvenýry z exotických cest ve vašem domě

Ti, kteří měli možnost navštívit nejkrásnější kouty světa, jsou opravdu šťastlivci. Krajinomalby tyrkysových vod, pohoří prolínajících se s potoky nebo nakonec tropické lesy, plné dobrodružství, to je něco, na co nelze zapomenout. Proto nejkrásnější fotografie pořízené talentovanými fotografy zdobí fototapety s motivem krajinomaleb. Tapety s krajinomalbou a výhledy na pláž lze použít jako výzdobu obývacího pokoje a kuchyně. Vdechněte do svého interiéru jedinečnou atmosféru!

tapety s krajinami

Nekonečné louky plné květin – fototapety s motivy světa rostlin a zvířat

Návrat k přírodě je rozhodně všudypřítomným trendem roku 2020, a to jak v interiérovém designu, tak v módě, výživě a designu. Rostlinné motivy se stále častěji objevují i na rouškách, a květiny (ty živé) nahradily jiné doplňky interiérového designu, jako jsou plastové rámečky, figurky nebo svíčky. V létě byly na balkonech vidět barevné květiny a rozvětvené zelené listy. Městská džungle se těší velké oblibě. Tomuto trendu dokonale odpovídají fototapety s botanickým motivem a tapety s motivem zvířat, které promění váš obývací pokoj v amazonskou džungli. Jemné a decentní květiny jsou originální dekorací ložnice, která dodá interiéru kouzlo. Fototapeta s tygrem nebo lvem bude skvělou výzdobou místnosti kluka, který sní o dobrodružstvích v tropických lesích. Velké barokní květiny vypadají dobře v ložnici a v pokoji dospívající dívky. Pokud vám chybí procházky po zelených loukách, milujete květiny, inspirujte se našimi nápady na dekorace ze světa rostlin a zvířat.

Fototapeta s výhledem – objevte neobvyklý způsob interiérového designu

Fototapeta s výhledem je alternativou obrazů na zdi, která je nejvhodnější do kuchyně. Tapety na zeď lze přizpůsobit libovolné velikosti stěny, takže můžete snadno a rychle změnit interiér. Nemusíte lepit tapetu na celou výšku a šířku stěny. Tapeta s výhledem na les, moře nebo hory vám umožní relaxovat a uklidnit myšlenky, a zároveň bude skvělým doplňkem kuchyně ve skandinávském stylu (a nutně s motivem skandinávských fjordů!).

nástěnná malba s výhledem

Proč používat samolepicí fototapety v interiérovém designu?

Především – rychlá a snadná aplikace. Přilepíte, vyhladíte a užíváte si tapetu v módních vzorech po dlouhou dobu. Díky odolnosti proti roztažení, protržení a vlhkosti lze ve všech interiérech bez omezení použít odnímatelné fototapety. Snadné lepení a odlepování umožňuje samolepicí fototapety lepit a odlepovat tolikrát, kolik chcete, a to pod podmínkou, že stěna bude předem připravena. Nejmódnější fototapety rozhodně zapadají do letošních trendů návratu k přírodě, suvenýrů z tropických cest a loftových náladových domů. Přemýšlejte o tom, rozmyslete si design interiéru a vytvořte si vlastní designovou kompozici.


INTERIÉROVÉ TRENDY 2021 – PŘIPRAVTE SE NA ZMĚNY!

NEJMÓDNĚJŠÍ MOTIVY FOTOTAPET – ORIGINÁLNÍ DOPLNĚK VAŠEHO INTERIÉRU