interiérové trendy 2021 – připravte se na změny!
Dec, 11 2020   |   Tipy Deco

interiérové trendy 2021 – připravte se na změny!

Rok 2020 byl jedním z nejpodivnějších období za poslední roky. Během několika měsíců se všechno změnilo, dokonce i trendy interiérového designu! Téměř v každém domě bylo nutné (často narychlo) zajistit místo pro práci na dálku. Co bude letos v módě? Připravte se na změny!

Návrat k přírodě

Touha po přírodě je hlavním motivem letošního roku. Hledání kontaktu s přírodou se v té době stalo doslovným kvůli neočekávanému uzavření v domovech a nemožnosti volně cestovat. Právě v loňskem roce začaly naše interiéry dýchat, a to v doslovném smyslu, protože místo plastových a umělých dekorací jsme vsadili na živé zelené rostliny. Pokud si myslíte, že trend biofilie v designu pomine, jste na omylu!
V příštím roce budou v módě barvy země (sluncem spálená písková barva, hluboká olivová, khaki, odstíny béžové, skořice a karamelu). Tyto barvy vnesou do interiéru klid a stabilitu. Nejčastěji budou kombinovány se skandinávským a boho stylem.

Fototapety s botanickým motivem

Přestože květinové a rostlinné kompozice byly v letošním roce již v módě, příští rok bude vzkvétat móda na městskou džungli. Nejenže budou živé rostliny základem botanického klimatu, ale také jemné, polní divoké květiny a ... umělé obilné klasy, trávy a květinové kytice. Tato všudypřítomná vegetace udrží matku přírodu v interiérech déle.

botanické nástěnné malby

Eko styl a věci z druhé ruky

Až donedávna jsme se obklopovali bílým, jednoduchým nábytkem ve skandinávském stylu. Příští rok se vedle nich objeví ratanový, proutěný, bambusový nábytek, udržovaný v barvách země. Nábytek z přírodních plastů nemusí dominovat interiéru, stačí si vybrat módní doplněk např. židli nebo stůl.

S nástupem pandemie a virtuálních nákupů zažívají ozdoby a doplňky z druhé ruky renesanci. Najdete je na bleších trzích, v internetových aukcích a ve specializovaných obchodech. Nábytek a doplňky z druhé ruky vnesou jedinečnou atmosféru do každého interiéru. Móda na použité věci má dobrý dopad na planetu a životní prostředí, a proto designéři zdůrazňují, že vintage trend směřuje správným směrem.

Bežový total look – dobrý nápad pro kuchyň a obývací pokoj

Barvy země navazují také na odstíny béžové, a to od nejsvětlejších až po sluncem spálenou poušť. Béžový total look se skvěle hodí do kuchyně nebo obývacího pokoje otevřeného do kuchyně ve skandinávském stylu. Béžová má mnoho odstínů a jejich kombinace jsou neutrální, proto je lze úspěšně použít u jakéhokoli stylu.

fototapeta světlá jako pírko

Kombinace kovu a proutí

Neobvyklé, originální a elegantní – kombinace kovu a ratanu, skla a proutí lze často spatřit v nadcházející sezóně. Odkud právě takový nápad? Z kombinace neuhasitelného zájmu o loftový styl a boho, originální a jedinečný design, i když neuvěřitelně elegantní, je to právě ono! Kromě elegantního kovu bude v módě také motiv mramoru v různých podobách, a to jako doplňky pro interiérový design, tapeta na zeď, dlaždice na podlaze.

mramorová nástěnná malba

Stylový home office

Móda na domácí kancelář s námi zůstane navždy. Tak proč si nevytvořit prostor pro práci módním a funkčním způsobem? Spousta zeleně, živých rostlin, botanických motivů a světlých barev. Právě tak by mělo vypadat místo pro práci, aby si zde mohly odpočinout oči a zároveň zde bylo možné pracovat pohodlným a efektivním způsobem.

Vsaďte na pastelové a tmavé barvy

Po chladné, klasické modré, je čas na láhvově zelenou, purpurovou, modrou, hořčičnou žlutou, pudrově růžovou a jemnou černou barvu. To vše doprovázejí barvy země, jako jsou khaki, olivová, teplé a chladné odstíny hnědé. Bude z čeho vybírat!

trendy v interiéru 2021

Tento náhlý obrat směrem k barvám přírody, rostlinné dekorativní trendy naznačují jednu věc, a to, že lidé touží po možnosti kontaktu s přírodou, bezstarostném běhání po kvetoucí louce, spontánních výletech do hor. Přejeme vám a sobě, aby příští rok přinesl nám všem lehkost a bezstarostnost, a mezitím se inspirujte nadcházejícími trendy pro rok 2021 a vytvořte si doma vlastní bezpečné hnízdečko..


NEJMÓDNĚJŠÍ MOTIVY FOTOTAPET – ORIGINÁLNÍ DOPLNĚK VAŠEHO INTERIÉRU

JAKOU FOTOTAPETU SI ZVOLIT DO LOŽNICE?