Obývací pokoj v boho stylu – jak jej zařídit?
Nov, 25 2021   |   Interiéry

Obývací pokoj v boho stylu – jak jej zařídit?

 

Bohémský styl má původ v pařížské cikánské kultuře. V určitém okamžiku se však začal objevovat nejen v malířství a hudbě, ale také ve světě módy a interiérového designu. Jeho obliba vzrostla v 70. letech, kdy mladí lidé chtěli něco originálního a odlišného. Tehdy se v každém supermarketu objevilo mnoho sériově vyráběných věcí.

Styl boho se neustále mění. Dříve se inspiroval jinými styly, dnes má mnoho variant, ve kterých nechybí prvky čerpané například z Afriky nebo z Jižní Ameriky, i když až donedávna byl jeho eklekticismus považován za úsměvný.

V současné době to lze považovat za jeden z nejžádanějších směrů v designu, který získává nové příznivce každý den. A není to nějak překvapivé! Styl boho je kombinací hippie atmosféry, afrických vzorů a barevného designu šedesátých let.

 

Proč se interiéry ve stylu boho staly jedny z nejmódnějších v poslední době?

Ekologie! Je to díky použití biologicky rozložitelných materiálů k výrobě nábytku a dalších doplňků. Moderní společnost se stále více stará o ekologii a ochranu životního prostředí, což se stalo hlavním motivem boho stylu.

Všestrannost je jednou z největších výhod boho stylu. Je zde zábava a míchání různých stylů s těmi nejneobvyklejšími věcmi, které se k sobě zdánlivě nemusí hodit. Boho styl je ideální pro snílky nebo cestovatele.

Barvy boho stylu

Obývací pokoj v boho stylu to jsou především světlé a teplé barvy. Nejdůležitější barvou je bílá, ale základem jsou také používané tlumené barvy béžové, hnědé, medového odstínu žluté. Doplňkové barvy budou zelené, tyrkysové (v pastelových odstínech), černé, okrové a rezavé odstíny červené. Obývací pokoj v boho stylu vypadá perfektně se světlou podlahou obloženou dřevěnými panely nebo dlaždicemi s geometrickým vzorem.

Nábytek do obývacího pokoje ve stylu boho

Boho interiéry milují všechny druhy starožitností. Nábytek, který má barevné škrábance a změny barvy, je opravdu velmi žádoucí. Dřevěné vybavení je velmi oblíbené, a nejlépe pokud pochází z recyklace. Přírodní materiály se zřejmě viditelnými stopami použití jsou nutností boho obývacího pokoje.

Boho doplňky do obývacího pokoje

Boho styl v obývacím pokoji bude založen především na ozdobách. Právě ty mu dodají charakter. Nejlepším způsobem, jak získat takové originální doplňky, je sehnat je na bleších trzích.

Nedílnou součástí boho obývacího pokoje je dřevěný konferenční stůl s viditelnými letokruhy a malými prasklinami. Další dekorace, které zde nemohou chybět, jsou rostliny v květináčích a mořské trávy. Vyberte si velké rostliny, jako je monstera nebo palmy, které budou vypadat skvěle v keramických nebo kamenných květináčích. Není na škodu použít také trochu mořské trávy. V boho interiérovém designu jsou hitem také kytice suchých trav a květin.

Další boho doplňky, které dodají autentičnost vašemu obývacímu pokoji:

  • Polštáře s etnickými vzory – v boho obývacím pokoji musí být dokonalé klima, teplo a pohodlí; polštáře jsou prvkem, který tyto hodnoty zdůrazní. Obývací pokoj v boho stylu by měl být co nejpohodlnější a nejútulnější. Nejlepší volbou budou hladké vzory na polštáři doplněné několika dekorativními střapci.
  • Přírodní tkaniny – více přírody a harmonie zdůrazní len, bavlna nebo bambus v podobě přehozů nebo dek. Dobře se osvědčí přehozy se zvířecími motivy.
  • Proutěné koše – ruční práce, která bude dobře fungovat jako funkční a dekorativní předmět. Boho styl je přívětivý k přírodním materiálům.
  • Proutěné židle – židle zajímavé formy, ideální pro domácí pohodlí. Jedná se o dekorativní a funkční doplněk, na kterém se můžete pohodlně posadit a relaxovat.
  • Ratan – je přírodní materiál, který se získává z rotanu rákosového. Ažurové dekorativní prvky se také mohou stát skvělým prvkem celého uspořádání.
  • Makramé – to jsou provázky spletené do uzlů, ze kterých se například vyrábí lapač snů.
  • Koberec – vyznačují se tlumenými barvami a barvami země. Často jsou zakončeny střapci nebo jsou vyzdobené jednoduchými motivy, např. s etnickým motivem.

Tapety v boho stylu

Hlavními motivy tapet v boho stylu jsou barvy země, tlumené odstíny béžové, hnědé a různé odstíny zelené. Nejoblíbenějšími vzory jsou samozřejmě květiny a rostlinné a geometrické motivy. Tapety na boho stěnu jsou ideálním řešením pro ty, kteří si cení sofistikované dekorace. Vytvořte jedinečný boho interiér a inspirujte se našimi návrhy.

Obývací pokoj v boho stylu – tipy

  • Porušujte pravidla – boho styl nemá žádná konkrétní pravidla. Vše, co se vám líbí a má emocionální hodnotu, je povoleno.
  • Mixujte textilie – patchworkové přikrývky a barevné polštáře jsou perfektní kombinací. Etnický vzor zcela jistě dodá charakter.
  • Osvětlení – vsaďte na teplé světlo, které ideálně zdůrazní útulnost místnosti.
  • Houpací síť v boho stylu – pohodlná, stylová a dekorativní, závěsná židle, ve které si můžeme usednout a číst naše oblíbené knihy. Trocha relaxace se bude hodit.
  • Svíčky – určitě nemohou chybět. Vložte je do průhledných nebo barevných svícnů nebo použijte malé sklenice, které si můžete vyzdobit sami.
  • Barva – čím více barev, tím lépe. Různé barevné předměty zdůrazní uspořádání boho stylu a učiní místnost útulnější.

Boho vám umožní se odvázat. Byt v boho stylu je směsicí mnoha barev a různých vzorů. Ale nezapomeňte! Ačkoli boho styl je opakem minimalismu, neměli byste to přehánět.


NEJMÓDNĚJŠÍ MOTIVY FOTOTAPET – ORIGINÁLNÍ DOPLNĚK VAŠEHO INTERIÉRU

JAK ZAVĚSIT OBRAZY? NÁPADY A INSPIRACE PRO VAŠI DOMÁCÍ GALERII

vrátit se
Čtěte také:

Domácí kancelář inspirace - tvůrčí nápady na pracovní prostor

Atmosféra vaší domácí kanceláře může mít významný vliv na vaši produktivitu a kreativitu. Jak ale proměnit všední prostor ve zdroj inspirace a produktivity? Klíčem je personalizace, pochopení vlivu barev a optimalizace prostředí pro pohodlí.

čtěte více

Jak vytvořit útulný bílý interiér: 5 kroků k minimalistické kráse

V interiérovém designu je něco nesporně přitažlivého na minimalistickém přístupu, zvláště když se koupe v čistotě a jednoduchosti bílé. Útulný bílý interiér není jen vizuálním potěšením; je to klidné útočiště, které nabízí klid a pohodu v našich často chaotických životech.

čtěte více

Fototapety příroda – pociťte sílu přírody ve svém domově

Fototapeta s motivem přírody je skvělý způsob, jak přinést krásu přírody do vašeho domova. Může se stát ústředním bodem prostoru nebo zdůrazněním, které dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použití fototapet s přírodou v uspořádání interiéru pomůže vnést do prostoru pocit rovnováhy a řádu.

čtěte více

Domácí kancelář – inspirace pro módní interiér

Při navrhování dokonalé domácí kanceláře je třeba zvážit několik faktorů. Například výběr vhodného osvětlení nebo pohodlného a ergonomického nábytku. Být organizován při práci na dálku je klíčem k produktivitě, proto vám poradíme, jak si připravit místo pro práci z domova.

čtěte více