Jakou fototapetu si zvolit do ložnice?
Feb, 2 2021   |   Tipy Deco

Jakou fototapetu si zvolit do ložnice?

Fototapety do ložnice jsou těžkou volbou, zejména když existuje tolik vzorů a barev, které upoutávají pozornost. I když je opravdu z čeho vybírat, konečný výsledek závisí na tom, kterou fototapetu do ložnice si vyberete.

Typy fototapet

Fototapety, které jsou dostupné v naší nabídce, jsou rozděleny takto:

1. Samolepicí tapety – jsou vyrobeny ze samolepicího materiálu MagicStick, nevyžadují během aplikace lepidlo. Odnímatelné fototapety jsou nejodolnější, mají nejintenzivnější potisk, který je odolný proti oděru a mechanickému poškození.
2. Vliesová fototapeta – je velmi jednoduchá v aplikaci, i když na rozdíl od jiných fototapet vyžaduje přípravu stěny (před aplikací tapety na zeď je třeba nanést na zeď lepidlo). Díky svým vlastnostem účinně maskuje trhliny na stěně a poskytuje tepelnou a zvukovou izolaci.
3. Vinylová fototapeta – je to fototapeta na vliesovém podkladu, s výjimečnou odolností vůči škodlivým faktorům prostředí, jako jsou například voda a vysoké teploty. Díky tomu se taková tapeta osvědčí jako dekorace v kuchyni nebo v koupelně.
4. Latexová fototapeta – jedná se o materiál v saténovém provedení. Vyžaduje lepidlo během aplikace. Nedoporučuje se do vlhkých místností a do dětského pokoje.
5. Laminovaná fototapeta – jedná se o materiál na samolepicí fólii (a proto také nevyžaduje použití lepidla), který je pokrytý ochrannou vrstvou, která poskytuje skvělou ochranu před mechanickým poškozením, vodou a vysokou teplotou.

rodzaje fototapet

Fototapety do ložnice s květinovým motivem

Stejně jako v loňském roce budou i v letošním motivy květin na zdi jedním z nejčastěji volených vzorů pro uspořádání ložnice. Malé květinové loučky přinesou do interiéru jemnost a decentnost a velké kalichy pivoněk a růží romantickou atmosféru. Živé květiny jsou křehké a jemné, ale ty namalované na fototapetách odolají zkoušce času. V této sezóně bude návrat k přírodě ještě více zdůrazněn i v interiérech. Kromě živých zelených rostlin a fototapet s květinovými variacemi budou v módě také sušené obilné klasy a kytice polních vlčích máků a chrp.

Fototapety do ložnice s motivem lesa

Les je podmanivý, skrývá neprozkoumaná tajemství, láká svými barvami a povzbuzuje ke každodenním procházkám. Toto lesní klima se rozhodně velmi hodí do ložnice ve stylu boho. Vsaďte si na přírodu a nechte se svést magickou lesní melancholií, která vás ukolébá ke spánku. Fototapety s motivem lesa jsou jemné, akvarelové a prostorné, proto je doporučujeme použít při uspořádání většího prostoru. Co bude fungovat v malé ložnici?

fototapety do sypialni z motywem lasu

Prostorové fototapety do ložnice

3D fototapety jsou velmi dobrým řešením pro malé místnosti. Nástěnné obrazy s motivem umělecké galerie nebo s labutěmi vnesou do interiérů jedinečnou atmosféru a opticky je zvětší. Fototapeta pro malé ložnice by měla být udržována ve světlém barevném tónu, aby nezahltila interiér. Fototapetu můžete také aplikovat na částech stěny, ne nutně na celou stěnu. Takový efekt může být mnohem zajímavější než standardní.

Jak si vybrat fototapetu, která vám bude sloužit dlouhé roky?

Výběr fototapety do ložnice není vždy jednoduchý. Chcete-li si vybrat dobře, zvažte takové faktory, jako jsou:

  • stav stěny, na kterou chcete fototapetu aplikovat (zda je hladká, zda má vypuklou strukturu, jak dávno byla natřena, zda vyžaduje osvěžení a přípravu pro aplikaci tapety)
  • typ materiálu, ze kterého je fototapeta zhotovena (materiál by měl být vybrán podle toho, jakou stěnu máme)
  • typ vzoru na fototapetě (zda nezahltí malý interiér)
  • podmínky, které jsou v místnosti (vysoká vlhkost vzduchu, teplo/chlad)
  • doplňky a nábytek v ložnici (tak, aby celek se sladil v soudržné a promyšlené uspořádání)

jak wybrać fototapetę

Nejmódnější vzory tapet pro rok 2021

V letošním roce se barvy hodně změní, a v interiérech se objeví barvy země, jako jsou: olivová, khaki, písková, karamelová a popelavá. Taková barevná sada je návratem k přírodě, který se odehrál již v minulé sezóně. Stále v módě budou také botanické vzory a květinové louky, stejně jako pastelové barvy: šedá, špinavě růžová a modrá. Trend městské džungle v letošním roce zažije skutečný boom, takže stojí za to použít dostupný prostor v ložnici pro živé zelené rostliny a umělé kytice květin nebo sušené obilné klasy.

najmodniejsze wzory tapet

fototapeta tropikalna

fototapeta barokowe piwonie

Mezi nejdůležitějšími vzory fototapet budou rostlinné a zvířecí motivy: louky polních květin, rozvětvené listy ve všech kombinacích, pasteloví plameňáci či důstojné labutě. Nechybí také prostorové motivy, jako jsou například poupata květin, venkovské výhledy a reprodukce malířských krajinomaleb. Vítány budou také interiéry ve stylu total look a v neutrálních barvách, jako jsou například odstíny béžové nebo krémově bílá.
Ložnice je jedním z nejdůležitějších prostor v každém domě. Její uspořádání můžete měnit tak často, jak potřebujete, abyste se v ní cítili pohodlně a zajistili si klidný spánek.


NEJMÓDNĚJŠÍ MOTIVY FOTOTAPET – ORIGINÁLNÍ DOPLNĚK VAŠEHO INTERIÉRU

ZMĚŇTE SVŮJ INTERIÉR NÁBYTEK, SCHODY NEBO OBKLADY POMOCÍ SAMOLEPEK NA STĚNU

vrátit se
Čtěte také:

Domácí kancelář inspirace - tvůrčí nápady na pracovní prostor

Atmosféra vaší domácí kanceláře může mít významný vliv na vaši produktivitu a kreativitu. Jak ale proměnit všední prostor ve zdroj inspirace a produktivity? Klíčem je personalizace, pochopení vlivu barev a optimalizace prostředí pro pohodlí.

čtěte více

Jak vytvořit útulný bílý interiér: 5 kroků k minimalistické kráse

V interiérovém designu je něco nesporně přitažlivého na minimalistickém přístupu, zvláště když se koupe v čistotě a jednoduchosti bílé. Útulný bílý interiér není jen vizuálním potěšením; je to klidné útočiště, které nabízí klid a pohodu v našich často chaotických životech.

čtěte více

Fototapety příroda – pociťte sílu přírody ve svém domově

Fototapeta s motivem přírody je skvělý způsob, jak přinést krásu přírody do vašeho domova. Může se stát ústředním bodem prostoru nebo zdůrazněním, které dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použití fototapet s přírodou v uspořádání interiéru pomůže vnést do prostoru pocit rovnováhy a řádu.

čtěte více

Domácí kancelář – inspirace pro módní interiér

Při navrhování dokonalé domácí kanceláře je třeba zvážit několik faktorů. Například výběr vhodného osvětlení nebo pohodlného a ergonomického nábytku. Být organizován při práci na dálku je klíčem k produktivitě, proto vám poradíme, jak si připravit místo pro práci z domova.

čtěte více