Tapety do dívčího pokoje – inspirace a nápady na módní výzdobu dětského pokoje
Mar, 15 2022   |   Trendy & Inspirace

Tapety do dívčího pokoje – inspirace a nápady na módní výzdobu dětského pokoje

Jednou z nejlepších metod, jak zkrášlit dětský pokoj, je použití tapety s originálním motivem. Dnes existuje na trhu mnoho různých typů tapet do dětského pokoje. Najdeme zde zjednodušené vzory, ale i živější a barevnější. Představíme několik nápadů na zpestření dětského prostoru, které se, jak doufáme, stanou inspirací k provedení proměny.

Tapeta pro dívku – jak si vybrat vhodný vzor a materiál?

Začlenění tapety do designu místnosti pro dítě nádherně ovlivní celé uspořádání. V současné době je na trhu k dispozici široký výběr tapet a fototapet, které mají nejen nádherné, jedinečné vzory, ale jsou také vytištěny na nejmodernějších materiálech, jež usnadňují montáž a udržování čistoty stěn v dětském pokoji.

Dětské tapety – který druh je nejlepší?

Nejdůležitější je používat materiály, jež jsou pro dítě zcela bezpečné, tedy takové, které neobsahují žádné škodlivé látky a jsou vytištěny na nejmodernějších, a certifikovaných tiskárnách. Jen tak  si můžeme být jisti, že produkt, který kupujeme, našim dětem neublíží.

V našem obchodě Coloray vám nabízíme možnost výběru tapety pro děti ze dvou materiálů:

  • Samolepicí tapeta  Magic Stick - jedna z nejsnadnějších montáží, protože není nutné použití lepidla – funguje jako samolepka. Navíc můžete fototapetu snadno odlepit a přenést ji na jinou stěnu. Materiál je trvanlivý, neroztahuje se a nemačká se. V případě nečistot jej lze otřít vlhkým hadříkem.

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

  • Vliesová tapeta – perfektně maskuje nerovnosti stěn a je odolná proti deformaci. Její montáž je také velmi snadná – stačí namazat stěnu lepidlem a hned tapetu přilepit. Snadno a pohodlně!

Tapety a fototapety do dívčího pokoje – nejoblíbenější vzory

Dívky milují zdobit své pokoje různými barvami a vzory. Pomocí tapety můžeme dívčí pokoj uspořádat a nádherně prezentovat její vkus a koníčky. Takže pokud hledáte způsob, jak vdechnout do prostoru vašeho dítěte osobitost, určitě si zamilujete všechny tyto úžasné nápady. Podívejte se, co jsme pro vás vybrali!

Tapety s květinami

Fototapety s květinami se dokonale hodí do pokojíčků malých dívek. Květiny jsou k dispozici v mnoha různých barvách a vzorech a vyhoví vkusu každé malé princezny. Díky tomuto doplňku pokoj vašeho dítěte rozkvete!

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety se zvířaty

Tapety se zvířaty se skvěle hodí do dětského pokoje. Zvířata z džungle, z lesa nebo ty, které obývají moře a oceány přinesou do dívčího pokoje v monochromatické nebo barevné verzi trochu zábavy a kreativity.

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety s geometrickými vzory

Cikcaky, kola nebo možná kosočtverce? Barevné, pastelové nebo monochromatické tapety se vzory zdůrazní každou stěnu. Je však třeba mít na paměti, že v případě dětského pokoje byste měli zvolit motivy, které nebudou dominovat celému designu interiéru.

Tapety do dívčího pokoje

Tapety s motivem přírody

Tapety inspirované přírodou pomohou vytvořit radostnou a eklektickou výzdobu interiéru. Tyto tapety jsou skvělým způsobem, jak zajistit, aby se vaše dítě cítilo ve svém pokoji, jako by bylo v deštném pralese, na pláži s krásnými zelenými palmami nebo pod širým nebem při pohledu na modrou oblohu. Existuje mnoho nádherných vzorů tapet, které umožní přenést přírodu do dětského pokoje.

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety shabby chic

Styl shabby chic již dlouho vládne v pokojích pro dospělé, ale pomalu se objevuje také v uspořádáních pokojů pro dívky. Tapety Shabby Chic vytvářejí vynikající pozadí pro klasický nábytek. Co říkáte lehkému závanu vintage stylu v designu nového pokoje pro vaši dceru?

Tapety do dívčího pokoje

Tapety do dívčího pokoje

Tapety v minimalistickém stylu

A nakonec něco, co bude třešničkou na dortu v dětském pokoji. Takový jemný detail na zdi neuvěřitelně ovlivní finální vzhled a atmosféru místnosti.

Tapety do dívčího pokoje

vrátit se
Čtěte také:

Domácí kancelář inspirace - tvůrčí nápady na pracovní prostor

Atmosféra vaší domácí kanceláře může mít významný vliv na vaši produktivitu a kreativitu. Jak ale proměnit všední prostor ve zdroj inspirace a produktivity? Klíčem je personalizace, pochopení vlivu barev a optimalizace prostředí pro pohodlí.

čtěte více

Jak vytvořit útulný bílý interiér: 5 kroků k minimalistické kráse

V interiérovém designu je něco nesporně přitažlivého na minimalistickém přístupu, zvláště když se koupe v čistotě a jednoduchosti bílé. Útulný bílý interiér není jen vizuálním potěšením; je to klidné útočiště, které nabízí klid a pohodu v našich často chaotických životech.

čtěte více

Fototapety příroda – pociťte sílu přírody ve svém domově

Fototapeta s motivem přírody je skvělý způsob, jak přinést krásu přírody do vašeho domova. Může se stát ústředním bodem prostoru nebo zdůrazněním, které dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použití fototapet s přírodou v uspořádání interiéru pomůže vnést do prostoru pocit rovnováhy a řádu.

čtěte více

Domácí kancelář – inspirace pro módní interiér

Při navrhování dokonalé domácí kanceláře je třeba zvážit několik faktorů. Například výběr vhodného osvětlení nebo pohodlného a ergonomického nábytku. Být organizován při práci na dálku je klíčem k produktivitě, proto vám poradíme, jak si připravit místo pro práci z domova.

čtěte více