Domácí kancelář – inspirace pro módní interiér
Nov, 8 2022   |   Trendy & Inspirace

Domácí kancelář – inspirace pro módní interiér

Při navrhování dokonalé domácí kanceláře je třeba zvážit několik faktorů. Například výběr vhodného osvětlení nebo pohodlného a ergonomického nábytku – samozřejmě včetně stolu, na který se musí vejít notebook a veškeré další pracovní vybavení. Důležité je také zajistit dostatek místa pro veškeré další příslušenství. Být organizován při práci na dálku je klíčem k produktivitě, proto vám poradíme, jak si připravit místo pro práci z domova.

Navrhujeme kancelářský prostor – tipy

Musíme se postarat, abychom měli doma dobře umístěný pracovní stůl, protože to významně ovlivní kvalitu naší práce. Pokud máme pro kancelář oddělenou místnost, musíme jen promyslet typické dekoratérské záležitosti. Co když však nemáme k dispozici oddělenou místnost a musíme pro ni zajistit místo ve společném prostoru, kde se zdržují členové domácnosti? Při zařizování domácího pracovního stolu byste měli mít na paměti několik věcí:

  • Snažte se najít prostor co nejdále od všech druhů rozptýlení. Může to být tak jednoduché, jako když si sednete v jednom rohu a zatáhnete závěsy, aby vás nerozptylovalo sluneční světlo nebo výhled, pouze televize v pozadí.

  • Ujistěte se, že máte dostatek místa pro zajištění pohodlí při práci – to pomůže vyhnout se bolesti a zraněním způsobeným nesprávným držením těla.

  • Zvažte umístění psacího stolu na neobvyklých místech, např. ve speciálních úložných prostorech ve skříních, v komoře pod schody nebo na chodbě – to jsou skvělé nápady, pokud máte omezený prostor, a pokud je správně připravíte, můžete vytvořit dokonalou domácí kancelář.

  • Mobilní příčky – v situaci, kdy musí být náš pracovní stůl umístěn ve společné místnosti, se pro nás mohou stát skvělým řešením příčky. Po dokončení práce je lze snadno složit a schovat ve skříni.

 
Domácí kancelář
 
Domácí kancelář
 

Nábytek a dekorativní prvky pro domácí kancelář

Domácí kancelář je prostor, který by měl být pohodlný a organizovaný, proto zde uvádíme několik nápadů, které vám jistě pomohou vytvořit perfektní pracovní prostředí:

  • Pohodlná židle je základ! Používejte pouze ergonomické židle a pracovní stoly, které jsou navrženy pro dlouhé hodiny sezení. Pokud máte kancelářský prostor s různými úkoly, zvažte použití výškově nastavitelného pracovního stolu.

  • Dobré osvětlení – stropní lampa nemusí poskytovat dostatek světla kolem vašeho pracovního stolu, proto zvažte nákup dalšího osvětlení, jako je například stolní lampa s nastavitelným světlem.

  • Připravte si další úložný prostor pro věci – důležité informace, poznámky, kalendáře, propisky.. na všechno potřebujete místo! Proto se vyplatí připravit právě pro tyto drobnosti další závěsnou polici, korkovou desku nebo zásuvku.

  • Dodejte své domácí kanceláři osobitý charakter – největší výhodou domácí kanceláře je možnost ji uspořádat podle svého vkusu. Proto je vhodné zajistit, aby na pracovním stole nebo v jeho okolí byly věci, které nás inspirují – knihy, obrazy nebo fotografie. Stojí také za to vyzdobit prostor fototapetou, podložkou na stůl nebo podložkou pod židli.

  • Nezapomeňte na rostliny! Ovlivňují kreativitu a pohodu. Dokonale čistí a zvlhčují vzduch.

Domácí kancelář

Domácí kancelář ve skandinávském stylu

Máte rádi čistý a minimalistický design? Design kanceláře ve skandinávském stylu bude pro vás ideálním řešením. Začněme pracovním stolem. Ve skandinávském stylu se bude vyznačovat funkčností a jednoduchou formou. Měl by být v barvách, jako je bílá, béžová nebo světle šedá, se dvěma nebo třemi zásuvkami. K tomu pevná a pohodlná židle, nejlépe s dřevěnými područkami a v odpovídajících barvách.

Po výběru kancelářského nábytku se zamyslete nad dekoracemi ve skandinávském stylu. Přidáním několika malých detailů budete mít pocit, že pracoviště je opravdu vaše! Bílá průmyslová LED lampa, malá rostlina v proutěném květináči, galerie obrazů nebo fotografií nad obrazovkou a místo získá ten správný charakter.

Home office ve stylu glamour

Glamour kancelář má být elegantní a zářivá! Bílý lakovaný pracovní stůl s krásnou zlatou podnoží a úchytkami je ideální jako ústřední bod prostoru. Zlaté dekorativní prvky by měly vyniknout na světlém neutrálním pozadí interiéru. Velmi důležité bude také úžasné osvětlení. Pozlacený lustr bude vyzařovat luxus a půvab.

Domácí kancelář

Kancelář v boho stylu

Milujete barvy a exotická tropická místa? Přeneste trochu této energie do své kanceláře tím, že ji navrhnete v boho stylu. V boho prostoru nesmí chybět přírodní materiály, jako je dřevo, ratan a bambus. Velmi důležité budou také dekorace z eklektických tkanin a rostlin! Pokud chcete, aby váš interiér vynikl, prohlédněte si naše tropické fototapety – dokonale zdůrazní výzdobu vaši domácí kanceláře.

Domácí kancelář

Práce na dálku a vaše domácí kancelář

Prvním krokem k vytvoření vašeho vysněného místa pro domácí kancelář je uspořádání prostoru. Najděte tu správnou místnost, koutek, místo, kde se budete cítit dobře. Vše musíte zorganizovat tak, aby vás práce bavila a tím se stala efektivnější. Projděte si návrhy dekorací vaší domácí kanceláře, vyberte si, co bude pro vás nejvhodnější, a pak si hrajte s barvami a texturami. Navrhněte si místo, které vás bude inspirovat!

vrátit se
Čtěte také:

Domácí kancelář inspirace - tvůrčí nápady na pracovní prostor

Atmosféra vaší domácí kanceláře může mít významný vliv na vaši produktivitu a kreativitu. Jak ale proměnit všední prostor ve zdroj inspirace a produktivity? Klíčem je personalizace, pochopení vlivu barev a optimalizace prostředí pro pohodlí.

čtěte více

Jak vytvořit útulný bílý interiér: 5 kroků k minimalistické kráse

V interiérovém designu je něco nesporně přitažlivého na minimalistickém přístupu, zvláště když se koupe v čistotě a jednoduchosti bílé. Útulný bílý interiér není jen vizuálním potěšením; je to klidné útočiště, které nabízí klid a pohodu v našich často chaotických životech.

čtěte více

Fototapety příroda – pociťte sílu přírody ve svém domově

Fototapeta s motivem přírody je skvělý způsob, jak přinést krásu přírody do vašeho domova. Může se stát ústředním bodem prostoru nebo zdůrazněním, které dokonale doplní výzdobu celého interiéru. Použití fototapet s přírodou v uspořádání interiéru pomůže vnést do prostoru pocit rovnováhy a řádu.

čtěte více

Samolepicí nábytkové polepy – 5 nápadů pro jejich použití

Je možné rychle a snadno modernizovat starý nábytek? Samozřejmě! Pomohou s tím samolepicí nábytkové polepy, které lze umístit na vše, od stolů a židlí, až po police a skříně. Je to skvělý způsob, jak si přizpůsobit interiér podle vlastního vkusu. Podívejte se na některé z našich nápadů, kam je můžete umístit.

čtěte více